Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@07:22:04 GMT

قم درسالروز میلاد امام سجاد(ع) غرق درنور و سرور شد

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۵۵۶۵

قم درسالروز میلاد امام سجاد(ع) غرق درنور و سرور شد

حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) یکپارچه چراغانی شده و دوستداران خاندان عصمت و طهارت(ع) شب گذشته و امروز با حضور درکنار مضجع شریف کریمه اهل بیت(ع) درآیین‌های جشن و سرور شرکت کرده و ارادت خالصانه خود را به امام سجاد (ع) نشان دادند.

مداحان و شاعران آیینی به مدیحه‌سرایی و شعرخوانی درحرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) می‌پردازند و وعاظ نیز در حال تبیین نکته‌هایی از زندگانی گهربار حضرت امام زین العابدین(ع) هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قم در روز میلاد آن امام همام حال و هوای ویژه‌ای به خود گرفته‌است و مراسم جشن میلاد علاوه بر حرم مطهر در مسجد مقدس جمکران، مساجد و تکایا و دیگر اماکن متبرک با حضور عاشقان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) ترتیب یافته‌است.

 آیین جشن و سرور در بقاع متبرکه امامزادگان قم، دفتر مقام معظم رهبری درقم، بیوت و دفاتر مراجع تقلید نیز برپا شده و ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت(ع) با شرکت دراین آیین، عشق و علاقه خود را به سلاله پاک پیامبر اکرم(ص) به نمایش گذاشتند.

همچنین طلبه‌های جامعه‌المصطفی و مسلمانان خارجی مقیم قم هم با برپایی آیین‌های مذهبی به مقام والای امام سجاد(ع) ادای احترام کردند.

 امام علی بن حسین بن علی بن ابیطالب(ع) مشهوربه سجاد، چهارمین امام شیعیان در پنجم شعبان سال ۳۸ هجری قمری درخانه امام حسین(ع) متولد شد و به القابی از جمله زین العابدین، سید العابدین، زین الصالحین، وارث علم النبیین،وصی الوصیین،خازن وصایا المرسلین، امام المومنین، منار القانتین، الخاشع، المتهجد، الزاهد، العابد، العدل، البکاء، السجاد، ذوالثفنات، امام الامه، ابوالائمه، الزکی و الامین مشهور است.
این امام بزرگوار دارای خصوصیات اخلاقی و رفتاری بسیاری از جمله فراوانی عبادات و سجده‌هاست که به سیدالساجدین لقب گرفته است؛ همچنین دارای ویژگی‌هایی از جمله اطعام نیازمندان، انفاق در تاریکی شب، صدقه دادن، توجه به نیازمندان، گذشت و بخشایش، فروتنی، ایثار، استفاده از زبان دعا در تبلیغ دین اسلام و آموزه‌های الهی و تربیت شاگردان درحوزه‌های علوم اسلامی و انسانی بود.
آن امام همام شاگردان بسیاری را تربیت کرد و یکی از مجموعه دعاها و نیایش‌های وی با عنوان صحیفه سجادیه نام برده شده و دیگری رساله ای با عنوان رساله الحقوق است.
امام سجـاد(ع) در سال ۹۵ هجری درمدینه با زهر ولید بن عبدالملک به شهادت رسید و مزار شریفش در قبرستان بقیع(در مدینه) در کنار مزار مطهر عموی بزرگوارش امام حسن(ع) واقع است.

برچسب‌ها امام سجاد حرم حضرت معصومه (س) قم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: امام سجاد حرم حضرت معصومه س قم امام سجاد حرم حضرت معصومه س قم امام سجاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۵۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، کتیبه مقبره شیخ بهاء الدین محمد معروف به شیخ بهایی بصورت کتیبه ای سنگی به طول ۲۷۰ و عرض ۷۰ سانتی متر و ضخامت ۴ سانتی متر بالای مقبره او در میان آینه کاری‌های رواق شیخ بهایی به همت سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی آماده و نصب شده است.

جنس این کتیبه اهدایی از سنگ مرمر سبز بدون رگه و در گوشه‌های آن تزئیناتی به صورت طلا کاری نیز کار شده است تا جلوه‌ای شکوهمند به آن ببخشد.

در این کتیبه تاریخچه کوتاهی از زندگی این عالم پرآوازه که نقش بسزایی در توسعه حرم ملک پاسبان حضرت رضا(ع) داشته به صورت حجاری با روش سندبلاست با خطاطی استاد تعریفی و استاد توکلی آمده است و به معرفی تالیفات مهم، کارهای برجسته و شاگردان مطرح وی پرداخته شده است.

حضور شیخ بهایی در حرم امام رضا (ع) فصلی درخشان در تاریخ این مکان مقدس است چراکه خدمات ارزشمند او در زمینه‌های مختلف، از معماری و عمران تا مدیریت و تولیت، این مکان را به یکی از زیباترین و با شکوه‌ترین اماکن مذهبی جهان تبدیل کرد.

از مسئولیت های شیخ بهایی در حرم مطهر حضرت رضا(ع) می‌توان به «معماری و ساخت گنبد، گلدسته و ایوان‌ها» و نیز مسئولیت روشنایی و مدیریت موقوفات اشاره کرد.

ساخت ساعت آفتابی، تألیف کتاب‌های متعدد در مورد شخصیت علمی و فضایل حضرت رضا(ع) و نیز تدریس علوم مختلف در حرم مطهر رضوی از دیگر فعالیت‌های شیخ بهایی بوده است.

شیخ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی (زاده ۱۵۷۱ در بعلبک، لبنان - درگذشته ۱۶۲۷ در اصفهان) دانشمند، عارف، شاعر، نویسنده، اخترشناس و معماری ایرانی-لبنانی بود که در علوم مختلفی از جمله ریاضیات، نجوم، فلسفه، معماری و موسیقی تبحر داشت و در زمان شاه عباس صفوی با مهاجرت به ایران، در دربار او به مقامات مهمی رسید.

محل مدفن شیخ بهایی در رواقی با نام خود این عالم است که در گذشته خود ایشان در آن محل تدریس داشته‌اند و مقبره او از شمال به صحن آزادی از جنوب به رواق امام خمینی (ره) از مشرق به رواق دارالعباده و از مغرب به رواق دارالزهد راه دارد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229174 برچسب‌ها لبنان اصفهان ایران

دیگر خبرها

  • فیلم | ورود پیکر مطهر دو شهید گمنام به کرمان
  • آیین استقبال از پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی (دشتی نظری)» در دیلم
  • کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد
  • گردهمایی «دختران دانشجو» در قم برگزار ‌می‌شود
  • حال و هوای مرقد مطهر حضرت عباس(ع) در کربلا
  • از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود
  • اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س)
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت