Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@07:15:05 GMT

جشن میلاد امام سجاد(ع) در بارگاه منور رضوی برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۹۳۹۸۴

جشن میلاد امام سجاد(ع) در بارگاه منور رضوی برگزار شد

سالروز خجسته میلاد باسعادت چهارمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت علی بن حسین امام سجاد(ع) در حرم نورانی امام رضا(ع) گرامی داشته شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آستان نیوز، در این مراسم که در رواق بزرگ امام خمینی(ره) حرم منور رضوی برگزار شد، هزاران زائر و مجاور میلاد سیدالساجدین امام زین العابدین(ع) را به فرزند گرامی آن امام همام تبریک گفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به مناسبت این ایام فرخنده از سوی معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی ویژه برنامه‎های متعددی چون حلقه معرفت، پرسمان دینی، سخنرانی ویژه خواهران، فیض حضور و ... تدارک دیده شده که از ابتدای ماه شعبان المعظم در حال برگزاری است.
مداحی و مولودی‌خوانی گروه‎های تواشیح از برنامه‎های شب میلاد حضرت زین العابدین(ع) در حرم رضوی بود که به این مراسم حال و هوای خاصی بخشید و اشعاری زیبا در مدح چهارمین امام شیعیان قرائت شد.
در این مراسم حجت الاسلام ناصر رفیعی گفت: زنده نگه داشتن عاشورا، بیان دعا، تربیت نیروهای ویژه مثل ابوحمزه ثمالی، سرپرستی مستمندان و فقرا و برخورد محکم با حکومت از جمله مهم ترین اقدامات حضرت زین العابدین(ع) در زمان امامت بود.
وی با اشاره به رساله حقوق حضرت امام سجاد(ع) به عنوان زبور آل محمد(ص) گفت: حضرت در این رساله حق خداوند، حق نفس، حق زبان، حق چشم، حق دست و پا، حق نماز، حق روزه، حق صدقه، حق پدر و مادر، حق همسایه، حق همسر، حق اولاد  و ... را  ذکر کرده‌اند.
به گفته حجت الاسلام رفیعی رساله حقوق امام سجاد(ع)، جامع‌ترین رساله در زمینه حقوق بشر است، از این رو جا دارد که این کتاب ارزشمند وارد مجموعه کتاب های درسی ما شود.
وی در ادامه یکی از مشکلات اسلاسی در جامعه را عدم رعایت حقوق افراد بر یکدیگر ذکر کرد و افزود: آمار بالای طلاق در جامعه و تشکیل بیش از 15 میلیون پرونده قضایی در سال گذشته حاکی از عدم رعایت حقوق است.
این استاد حوزه و دانشگاه کادرسازی به معنای تربیت نیروی فردی را دیگر اقدامات مهم امام سجاد(ع) معرفی کرد و گفت: مدل تبلیغی امام صادق(ع) بیشتر به صورت انبوه‌سازی بود که وجود بیش از 4 هزار شاگرد گواهی بر این ادعاست، اما امام سجاد (ع) بیشتر بر روی کادرسازی تمرکز داشتند به گونه‌ای که آن حضرت در مدت 34 سال امامت 170 شاگرد همچون ابوحمزه ثمالی را تربیت کردند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۹۳۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، کتیبه مقبره شیخ بهاء الدین محمد معروف به شیخ بهایی بصورت کتیبه‌ای سنگی به طول ۲۷۰ و عرض ۷۰ سانتی متر و ضخامت ۴ سانتی متر بالای مقبره او در رواق شیخ بهایی به همت سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی آماده و نصب شده است.

جنس این کتیبه اهدایی از سنگ مرمر سبز بدون رگه و در گوشه‌های آن تزئیناتی به صورت طلا کاری نیز انجام شده است تا جلوه‌ای شکوهمند به آن ببخشد.

در این کتیبه تاریخچه کوتاهی از زندگی این عالم پرآوازه که نقش بسزایی در توسعه حرم ملک پاسبان حضرت رضا (ع) داشته به صورت حجاری با روش سندبلاست با خطاطی استاد تعریفی و استاد توکلی آمده است و به معرفی تالیفات مهم، کار‌های برجسته و شاگردان مطرح وی پرداخته شده است.

حضور شیخ بهایی در حرم امام رضا (ع) فصلی درخشان در تاریخ این مکان مقدس است چراکه خدمات ارزشمند او در زمینه‌های مختلف، از معماری و عمران تا مدیریت و تولیت، این مکان را به یکی از زیباترین و با شکوه‌ترین اماکن مذهبی جهان تبدیل کرد.

از مسئولیت‌های شیخ بهایی در حرم مطهر حضرت رضا (ع) می‌توان به «معماری و ساخت گنبد، گلدسته و ایوان‌ها» و نیز مسئولیت روشنایی و مدیریت موقوفات اشاره کرد.

 ساخت ساعت آفتابی، تألیف کتاب‌های متعدد در مورد شخصیت علمی و فضایل حضرت رضا (ع) و نیز تدریس علوم مختلف در حرم مطهر رضوی از دیگر فعالیت‌های شیخ بهایی بوده است.

شیخ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی (زاده ۱۵۷۱ در بعلبک، لبنان - درگذشته ۱۶۲۷ در اصفهان) دانشمند، عارف، شاعر، نویسنده، اخترشناس و معماری ایرانی-لبنانی بود که در علوم مختلفی از جمله ریاضیات، نجوم، فلسفه، معماری و موسیقی تبحر داشت و در زمان شاه عباس صفوی با مهاجرت به ایران، در دربار او به مقامات مهمی رسید.

محل مدفن شیخ بهایی در رواقی با نام خود این عالم است که در گذشته خود وی در آن محل تدریس داشته‌اند و مقبره او از شمال به صحن آزادی از جنوب به رواق امام خمینی (ره) از مشرق به رواق دارالعباده و از مغرب به رواق دارالزهد راه دارد.

دیگر خبرها

  • دسته‌های عزای امام صادق (ع) از مدارس تا مساجد برپا می‌شود
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر امام رضا(ع) به مناسبت شهادت امام صادق(ع)/ عزاداری شامگاه شهادت رئیس مذهب در بارگاه رضوی
  • مراسم دسته روی شهادت امام جعفر صادق (ع)در مازندران برگزار می شود
  • محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد
  • کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد
  • گردهمایی «دختران دانشجو» در قم برگزار ‌می‌شود
  • رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند/ جایگاه معلم و تعلیم و تربیت از منظر امام رضا(ع)
  • برپایی جشن‌های دهه‌ کرامت در گیلان و میزبانی از سه کاروان خدام رضوی
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود